Hypotheekadvies

Heb je een nieuwe woning gezien of wil je je bestaande woning gaan verbouwen? Maak dan gebruik van deze 5 tips! 

Het kopen van een nieuwe woning of het verbouwen van je bestaande woning is vaak een grote beslissing en niet zomaar iets. Dit begrijpen wij!
Vaak komt er veel op je af. Voor de één geeft het juist heel veel positiviteit én energie, terwijl het voor de ander een hele opgave en zoektocht kan zijn. Om je goed op weg te helpen, geeft Kenkhuis Adviesgroep je graag een aantal tips waar je gebruik van kunt maken op financieel gebied.

Tip 1: Ga goed voorbereid op pad en weet vooraf wat je mogelijkheden zijn!

Heb je een droomwoning gezien en wil je een bod gaan doen? Zorg er voor dat je weet of deze bieding kans van slagen heeft.

Kenkhuis Adviesgroep kan jou in dat geval van een zogenaamde ‘Hypotheekverklaring’ voorzien. Dit is een certificaat welke je bij jouw bieding kunt voegen. Dit geeft extra zekerheid voor jou en de verkopende partij. Dit vergroot dus jouw kansen, wel zo fijn!

Ditzelfde geldt ook als je wilt verbouwen. Ga dan ook tijdig in gesprek, zodat je weet wat de haalbaarheid is.

Tip 2: Kun je besparen op de kosten?

Ga je verbouwen of verduurzamen? Het is dan handig om te checken of je de hypotheek kunt verhogen zonder naar de notaris te hoeven. Dit scheelt notariskosten. Daarnaast kun je de mogelijkheden bekijken voor een digitale taxatie i.p.v. een uitgebreid taxatierapport. Dit scheelt jou kosten!

Tip 3: Mogelijkheden ‘’meeverhuizen’’ bestaande hypotheekrente

Ga je verhuizen? Dan is het handig om te checken of je misschien jouw bestaande hypotheek(rente) mee kunt nemen naar een nieuwe woning.

Bij de meeste banken- en geldverstrekkers behoort dit gelukkig wel tot de mogelijkheden. In dat geval neem je jouw lage en gunstige huidige rentecontract mee naar je nieuwe woning. Voor het aanvullende (nieuwe) gedeelte krijg je dan alleen een nieuw rentecontract.

Tip 4: Maak gebruik van speciale financieringen

Wanneer je gaat verbouwen en verduurzamen in je nieuwe of bestaande woning, kun je vaak gebruik maken van speciale aantrekkelijke financieringen. Zo kun je tegenwoordig een “energiebudget” krijgen van €9.000 voor verduurzaming, bovenop je extra hypotheek.

Daarnaast zijn er in veel gemeenten mogelijkheden voor starters om gebruik te maken van de “Starterslening”. Deze lening (vaak tot een maximum van € 30.000) geeft je extra mogelijkheden voor het kopen van een woning. Maak er gebruik van!

Tip 5: Vergelijken loont!

Het afsluiten van een aanvullende of nieuwe hypotheek kun je op veel verschillende manieren doen. Ga je dit zelf doen of maak je gebruik van een hypotheekadviseur? 

Kenkhuis Adviesgroep helpt je natuurlijk graag op weg met het juiste hypotheekadvies, passend bij jouw eigen persoonlijke situatie. Iedere situatie is uniek en dat vinden wij juist zo leuk! In een vrijblijvend én kosteloos kennismakingsgesprek maken we graag kennis en leggen we je alle mogelijkheden uit.

Voor starters op de woningmarkt hebben wij een speciaal starterstarief. Voor €1.995,- regelen wij jouw hele hypotheek ‘van a tot z’ inclusief de aanvullende verzekeringen zoals bijv. de overlijdensrisicoverzekering. Je betaalt dus nooit meer dan €1.995,-!

Wil je graag verbouwen of verduurzamen? In dat geval hanteren wij een speciaal tarief vanaf € 1.395,-. Vraag naar de mogelijkheden!

Heb je een eerdere hypotheek via een ander(e) bank of kantoor afgesloten en wil je nu verbouwen of een andere woning kopen? Geen probleem! Omdat wij meer dan 50 banken en geldverstrekkers aan kunnen bieden, kunnen wij in alle gevallen jouw vervolghypotheek regelen!  

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en wil je graag een vrijblijvende afspraak? Dit kan natuurlijk ook bij jou thuis of bij ons op kantoor.

Laat in dat geval vrijblijvend jouw gegevens achter. 

Adviesgesprek

"*" geeft vereiste velden aan

Op welke dagen schikt dat je het best?*
Meerdere keuzes mogelijk
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Persoonlijk en betrokken

Het kopen van een woning is vaak de grootste uitgave
in je leven. En betrouwbare adviseur die jou situatie begrijpt
en nét een stapje verder gaat. Dat is Kenkhuis Adviesgroep.
Vul het formulier in, we reageren binnen 8 uur.
Natuurlijk kun je ons ook altijd bellen.

Referenties
Wij vergelijken alle banken, dus ook jouw eigen bank!

In 6 stappen naar je droomhuis!

1: Op zoek naar je nieuwe droomwoning?
Of heb je deze al gevonden?

Vaak heb je al tig keer Funda afgestruind en nu heb je eindelijk je ideale droomwoning gevonden. Vaak moet je snel schakelen en direct weten wat kan. Wat nu? Neem contact op met Kenkhuis Adviesgroep en plan snel een vrijblijvende en kosteloze afspraak in. Indien gewenst garanderen we dat je binnen 24 uur op gesprek kunt of een financiële check ontvangt. Wel zo prettig toch?

2: Het oriëntatiegesprek (kosteloos en vrijblijvend)

Je krijgt uitleg in begrijpelijke taal over wat er allemaal bij het kopen van een woning komt kijken. Daarnaast wordt er voor je berekend wat je maximaal kunt lenen en wat het per maand gaat kosten. Zo kun je met een goed gevoel een bod doen op je droomhuis. Weer een stap dichterbij je droomhuis.

3: Tekenen van het koopcontract

Je tekent bij de makelaar het voorlopige koopcontract. Voordat je deze ontvangt kun je het koopcontract gratis laten checken door ons. Maak hier gerust gebruik van! Zo kun jij met een gerust gevoel het koopcontract ondertekenen.

4: Het adviesgesprek

Nu je de woning hebt gekocht, is het tijd om de hypotheek definitief aan te gaan vragen. We gaan eerst alle documenten verzamelen die de bank nodig heeft voor de hypotheekaanvraag. Uiteraard begeleiden we je daar van A tot Z mee. Daarna komen we bij elkaar om samen de beste hypotheek uit te zoeken en kijken we ook naar bijvoorbeeld het risico van overlijden. Tevens nemen we de benodigde woonhuisverzekering voor jouw nieuwe woning door. We proberen je zo veel mogelijk te ontzorgen.

5: Ontvangst definitieve hypotheekofferte & ondertekening

Hoera! Jouw hypotheek is rond en het feest kan definitief doorgaan. Samen nemen we in een afspraak de offerte door en als alles klopt dan kunnen we deze direct tekenen.

6: Sleuteloverdracht bij de notaris

Voordat je het weet zit je bij de notaris en krijg je de sleutel van de woning: je nieuwe droomhuis is een feit! Voor de tijd krijg je vaak een afrekening van de notaris. Ook deze nemen we graag samen met je door zodat jij met een gerust hart naar de notaris kunt. Wel zo prettig!
Benieuwd naar al het nieuws binnen onze deuren?
En volg ons ook op de socials!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Copyright © 2024 Kenkhuis Adviesgroep