Aflossingsvrije hypotheek

Ben jij bezig met je hypotheek en ben je benieuwd wat hier de beste hypotheekvorm voor is? Kenkhuis Adviesgroep denkt graag met je mee!

Hoe werkt een aflossingsvrije hypotheek?

Zoals de naam al zegt, los je bij deze hypotheekvorm niet af. Hierdoor heb je lagere maandlasten dan bij een hypotheek waarbij je wél aflost. Je betaalt bij een aflossingsvrije hypotheek namelijk alleen rente en geen inleg of premie voor het opbouwen van vermogen of het aflossen van de hypotheek. Het nadeel van deze hypotheekvorm is dat op deze hypotheekvorm dus niet wordt afgelost.

Je lost niet af en dus blijft jouw schuld tijdens de looptijd hetzelfde. Aan het einde van de looptijd of op het moment dat je verhuist, betaal je de openstaande lening terug aan de bank of geldverstrekker. Hiervoor gebruik je eigen geld of bijvoorbeeld de opbrengst uit de verkoop van de woning.

Veel mensen die voor 2013 een hypotheek hebben afgesloten, hebben een aflossingsvrij deel in de hypotheek. Voor deze mensen is het vaak mogelijk om dit gedeelte mee te nemen in de nieuwe hypotheek. Hoe werkt dit en in hoeverre is dit raadzaam?

Een beetje technisch of teveel informatie allemaal? Dat kunnen we ons goed voorstellen!

Kenkhuis Adviesgroep staat jou daarom graag persoonlijk te woord. Door onze jarenlange ervaring zijn wij écht gespecialiseerd in hypotheken & verzekeringen en daarnaast vinden wij dit erg leuk om dit voor jou piekfijn uit te zoeken en te regelen. En dat we meer dan 40 banken en geldverstrekkers vergelijken spreekt voor zich. Jij hebt dus altijd de beste deal!

Benieuwd naar de mogelijkheden omtrent een aflossingsvrije hypotheek, spaarhypotheek of andere vragen? Bel ons gerust voor een vrijblijvend gesprek, hopelijk tot snel.

Persoonlijk en betrokken

Het kopen van een woning is vaak de grootste uitgave
in je leven. En betrouwbare adviseur die jou situatie begrijpt
en nét een stapje verder gaat. Dat is Kenkhuis Adviesgroep.
Vul het formulier in, we reageren binnen 8 uur.
Natuurlijk kun je ons ook altijd bellen.

Referenties
Wij vergelijken alle banken, dus ook jouw eigen bank!

In 6 stappen naar je droomhuis!

1: Op zoek naar je nieuwe droomwoning?
Of heb je deze al gevonden?

Vaak heb je al tig keer Funda afgestruind en nu heb je eindelijk je ideale droomwoning gevonden. Vaak moet je snel schakelen en direct weten wat kan. Wat nu? Neem contact op met Kenkhuis Adviesgroep en plan snel een vrijblijvende en kosteloze afspraak in. Indien gewenst garanderen we dat je binnen 24 uur op gesprek kunt of een financiële check ontvangt. Wel zo prettig toch?

2: Het oriëntatiegesprek (kosteloos en vrijblijvend)

Je krijgt uitleg in begrijpelijke taal over wat er allemaal bij het kopen van een woning komt kijken. Daarnaast wordt er voor je berekend wat je maximaal kunt lenen en wat het per maand gaat kosten. Zo kun je met een goed gevoel een bod doen op je droomhuis. Weer een stap dichterbij je droomhuis.

3: Tekenen van het koopcontract

Je tekent bij de makelaar het voorlopige koopcontract. Voordat je deze ontvangt kun je het koopcontract gratis laten checken door ons. Maak hier gerust gebruik van! Zo kun jij met een gerust gevoel het koopcontract ondertekenen.

4: Het adviesgesprek

Nu je de woning hebt gekocht, is het tijd om de hypotheek definitief aan te gaan vragen. We gaan eerst alle documenten verzamelen die de bank nodig heeft voor de hypotheekaanvraag. Uiteraard begeleiden we je daar van A tot Z mee. Daarna komen we bij elkaar om samen de beste hypotheek uit te zoeken en kijken we ook naar bijvoorbeeld het risico van overlijden. Tevens nemen we de benodigde woonhuisverzekering voor jouw nieuwe woning door. We proberen je zo veel mogelijk te ontzorgen.

5: Ontvangst definitieve hypotheekofferte & ondertekening

Hoera! Jouw hypotheek is rond en het feest kan definitief doorgaan. Samen nemen we in een afspraak de offerte door en als alles klopt dan kunnen we deze direct tekenen.

6: Sleuteloverdracht bij de notaris

Voordat je het weet zit je bij de notaris en krijg je de sleutel van de woning: je nieuwe droomhuis is een feit! Voor de tijd krijg je vaak een afrekening van de notaris. Ook deze nemen we graag samen met je door zodat jij met een gerust hart naar de notaris kunt. Wel zo prettig!
Benieuwd naar al het nieuws binnen onze deuren?
En volg ons ook op de socials!
Copyright © 2024 Kenkhuis Adviesgroep